ПРО ЛАБОРАТОРІЮ ДІЯЛЬНІСТЬ НОВИНИ ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ КОНТАКТИ

Головна > Діяльність > Дієтичні добавки

 

У Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» дано наступне визначення дієтичної добавки.

Дієтична добавка - харчовий продукт, що споживається у невеликих визначених кількостях додатково до звичайного харчового раціону, який є концентрованим джерелом поживних речовин, у тому числі білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин (цей перелік не є виключним), і виготовлений у вигляді таблеток, капсул, драже, порошків, рідин або інших формах.

З 20 вересня 2015 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо харчових продуктів», згідно якого відбулися зміни у видачі Висновків санітарно-епідеміологічної служби.

У відповідності до Статті 29, Державній реєстрації підлягають:

1) новітні харчові продукти;

2) харчові добавки;

3) ароматизатори, за виключенням окремої групи ароматизаторів, визначених центральним органом виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я;

4) ензими;

5) допоміжні матеріали для переробки, та матеріали, що контактують з харчовими продуктами, які вперше вводяться в обіг та/або вперше використовуються на території України;

6) вода питна, яку планується віднести до категорії "вода природна мінеральна".






про лабораторію | діяльність | новини | зворотній зв'язок із замовником | корисна інформація | контакти
Designed by Web-Spectrum Copyright ® 1996-2018 Державна установа "Інститут громадського здоров'я
ім. О.М. Марзєєва Національної академії медичних наук України"